WORKSHOP AGENDA

Please note that this agenda is subject to change. Day 2 is invite only.

Day 1: May 15, 2024
12:00 – 6:00 PM, ET
Time Duration Session
12:00 – 12:20 PM 20 min Welcome and Overview
12:20 – 1:00 PM 40 min NSF ENG Directorate and CAREER Program Q&A
.
Speakers: NSF ENG Division and Program Directors
1:00 – 1:15 PM 15 min Break
1:15 – 3:30 PM 2 hrs, 15 min Reflections from Recent CAREER Awardees and CAREER Awardee Q&A
.
Speakers: ENG CAREER Awardees
3:30 – 3:45 PM 15 min Break
3:45 – 5:55 PM 2 hrs, 10 min CAREER Topics Session I
.
Resubmission Strategies
Introduction to Project Summary and Overview
Research Plan: Broader Impacts and Intellectual Merit
Integration of Education and Research
.
Speakers: NSF ENG Division and Program Directors, 2024 ENG CAREER Workshop Steering Committee Members.
.
Participants will be rotated through two sessions on May 15 and May 17 to ensure participation in all topics. 
5:55 – 6:00 PM 5 min Adjourn
Day 2: May 16, 2024
12:00 – 6:00 PM, ET
Time Duration Session
12:00 – 12:15 PM 15 min Welcome and Overview
12:15 – 12:30 PM 15 min Introduction to Mock Panel Review Sessions
12:30 – 4:30 PM 4 hrs Mock Panel Review Sessions
.
A break will be provided from 4:30 – 5:00 PM, ET.
5:00 – 5:50 PM 50 min Mock Panel Insights
.
Speakers: 2024 ENG CAREER Workshop Steering Committee Members
5:50 – 6:00 PM 10 min Adjourn
Day 3: May 17, 2023
12:00 – 6:00 PM, ET
Time Duration Session
12:00 – 12:50 PM 50 min Lunch and Learn Sessions
12:50 – 1:00 PM 10 min Break
1:00 – 1:10 PM 10 min Welcome and Overview
1:10 – 2:10 PM 60 min Plenary Session — Success Strategies for Early Career Faculty
2:10 – 2:20 PM 10 min Break
2:20 – 4:30 PM 2 hrs, 10 min CAREER Topics Session II
.
Resubmission Strategies
Introduction to Project Summary and Overview
Research Plan: Broader Impacts and Intellectual Merit
Integration of Education and Research
.
Speakers: NSF ENG Division and Program Directors, 2024 ENG CAREER Workshop Steering Committee Members
.
Participants will be rotated through two sessions on May 15 and May 17 to ensure participation in all topics. 
4:30 – 4:45 PM 15 min Break
4:45 – 5:45 PM 60 min Conversations with NSF Program Directors
5:45 – 6:00 PM 15 min Wrap-Up and Closing